De Konservative: Politiet skal have mange flere midler

De Konservative overbyder nu regeringens antiterrorplan med et udspil til en ny antiterrorpakke til en pris på 3,4 milliarder kroner frem mod år 2020, skriver Berlingske.

Partiet vil finansiere pakken inden for rammerne af sin egen 2020-plan, hvor der er besparelser for over 60 milliarder kroner.

- Der ligger næsten ingen nye kroner i det, regeringen har lagt frem, og der sker alt for lidt sammenlignet med den trussel, vi står overfor. Regeringen adresserer ikke det her alvorligt nok, siger partiformand Søren Pape Poulsen til avisen.

Det konservative udspil vil afsætte 500 millioner kroner ekstra om året til flere politibetjente, hvilket vejer økonomisk tungt i den samlede pakke.

Men derudover lægger det borgerlige parti op til at aflyse de planlagte besparelser for redningsberedskabet - brandvæsen og civilforsvar - strengere straffe for medvirken til terror samt en ny medaljeordning, der skal hædre betjente, som såres i aktiv tjeneste.

Men ikke mindst vil Pape og hans parti gøre det til en fast politiopgave - og dermed udgiftspost - at beskytte det jødiske samfund i Danmark.

- Man må jo nok erkende, at meget tyder på, at man ikke har beskyttet jøderne godt nok. Vi kan desværre ikke lave om på de ting, der er sket, men vi kan i hvert fald gøre mere. Vi kan ikke sidde og se på, at jøderne føler sig utrygge, siger Søren Pape til Berlingske.

Regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen fremlagde i sidste uge en 12-punkts plan for bekæmpelsen af terror. En plan, der over fire år vil målrette 970 millioner kroner til blandt andet en styrket overvågningsindsats hos efterretningstjenesterne.

Hos Venstre erklærer næstformand Kristian Jensen sig enig med De Konservative i, at der skal "gøres mere". Men i modsætning til De Konservative, vil Venstre ikke fremlægge sit endelige udspil, før en undersøgelse af forløbet i København forrige weekend er færdig.

/ritzau/

Dagens Gossip