DE: Lavere kontanthjælp får unge til at flytte efter job

Det er et plus for erhvervslivet, hvis regeringen som planlagt sænker kontanthjælpssatsen for unge under 30 år, der har en uddannelse.

Sådan lyder det fra Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

- Vi synes, det er en rigtig god idé. Unge har brug for et skub ud på arbejdsmarkedet, hvor der er job. Som konjunkturerne ser ud lige nu, bliver der skabt masser af nye job, siger han.

Helt konkret foreslår regeringen at sænke kontanthjælpssatsen med mellem 800 og 1900 kroner for unge under 30 år med en uddannelse, så de får samme ydelse som unge uden en uddannelse.

Det fremgår af et faktaark fra Beskæftigelsesministeriet. Reduktionen svarer til en nedgang på mellem 14 og 24 procent.

Og det kan betyde, at de unge er mere villige til for eksempel at flytte efter et job, lyder det fra Dansk Erhverv.

- Det er godt, at man gør, hvad man kan for at motivere unge på kontanthjælp til at søge arbejde, siger han og fortsætter:

- Vismændene har lige fremlagt en rapport, hvor det tydeligt fremgår, at der kommer flere i job, når man sænker ydelserne og skaber mere incitament til at søge beskæftigelse.

Peter Halkjær afviser, at det vil gå ud over lysten til at tage en uddannelse, hvis man ikke får en økonomisk gevinst ud af det som kontanthjælpsmodtager.

Det kan dog vise sig at blive en svær øvelse for regeringen at komme igennem med forslaget.

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, afviser blankt at stemme for at sænke kontanthjælpsloftet for unge med uddannelse.

- Vi afviser, det er helt klart, lyder det fra ordføreren.

Liberal Alliance vil ændre kontanthjælpen, så alle uanset alder får den samme grundydelse, mens De Konservative vil se på, om niveauet for kontanthjælp for nogle grupper skal justeres, så de får en større tilskyndelse til at komme i arbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip