De nybagte fædres billede blev misbrugt på internettet: Så tog de genial hævn

Da de canadiske fædre BJ Baronea og Frank Nelson sidste år blev fædre til en søn, gjorde de ligesom så mange andre forældre i deres lykkerus; de fik taget et billede af dem og drengen Milo, kort tid efter han kom til verden.

Navlestrengen sidder stadig på sønnen, og begge fædre er tydeligt berørte af mødet med deres nye familiemedlem.

Kort tid efter lagde de billedet på de sociale medier, men her begyndte politikere fra forskellige europæiske lande dog at misbruge billedet i kampagner mod homoseksuelles ret til at få børn samt mod brugen af rugemødre. Billederne blev brugt i kampagner i blandt andet Irland og Italien. Det skriver cbc.ca.

- Vi havde aldrig nogensinde regnet med at få så meget opmærksomhed omkring det her billede. Det var et privat fotografi. Vi regnede ikke med, at det her ville ske, siger Barone om misbruget.

Han og partneren belsuttede til sidst at reagere ved at opfordre til en “kærlig hævn”. De bad derfor alle om at dele billedet på en af politikernes Twitter-profil med hashtagget #WeAreFamily.

Opbakningen var så stor, at hun til sidst måtte lukke ned for sin profil, og Barone takker hende nu i medierne for “at være et eksempel over for hans søn på, at der er intolerante mennesker derude, men at man kan gøre noget ved det”.

Læs også: Kvindelig rapper fyret for homo-kommentar

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip