De ølglade i Kolding har holdt årsmøde

Lokalafdelingen af Danske Ølentusiaster i Kolding, der også dækker Vejen kommune, har lige afholdt årsmøde i selskabslokalet ved Den Engelske Pub i AL Passagen.

Foreningen arbejder blandt andet for et bredt og godt øludvalg i landets detailbutikker og på værtshuse.

Der blev valgt to nye medlemmer til lokalbestyrelsen, Bente Johannessen og Kim Ullerup, der bor i Christiansfeld. Dermed blev bestyrelsen udvidet med et medlem, hvilket var godkendt som en mulighed. Jens Holzmann trak sig fra bestyrelsen.

Ulla Jessen, Flemming Fensholdt, Jens Galtung, Henrik Feldthaus og Lokalnæstformand René Christoffersen blev alle genvalgt. Det blev Lokalformand Claus Mortensen også. Sidst nævnte sidder også i landsbestyrelsen for Danske Ølentusiaster.

Lokalbestyrelsen består nu af otte medlemmer, der vil arbejde for det gode øl i Kolding-området.

Under mødet så man tilbage på et godt øl-år i Kolding. Dog var der lidt malurt i bægeret.

To af Koldings gode ølsteder, som også har fået tildelt Dansk Ølmærke af foreningen, har tyndet gevaldigt ud i deres øludvalg efter ejerskifte begge steder. Det drejer sig om Bjert Bryg på Sdr. Bjert Kro og Republikken, der ikke mere kan betegnes som unikke ølsteder.

I alt har kun fire steder i Kolding det Danske Ølmærke, de to resterende steder, nemlig Knuds Garage og You´ll Never Walk Alone / Den Engelske Pub, holder dog stadig fanen højt med et flot øludvalg på hylderne og tæft for det gode øl, til glæde for byens ølelskere.

En af året store ølbegivenheder i Kolding er Øllets Dag, der blev afviklet her første lørdag i september i samarbejde med City Kolding. Denne øldag var også i år en succes og et tilløbsstykke for humleglade borgere i byens strøggader. Der var øl fra hele 76 Danske mikrobryggerier og flere hundrede forskellige øl at smage.

 

Dagens Gossip