De Radikale afviser holdningsændring på asylområdet

For en måned siden mente De Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, at det var en dårlig idé at vurdere asylansøgeres sag så ofte som en gang om året.

Det gav ikke gav mening og var spild af ressourcer.

Dansk Folkeparti havde stillet et forslag om, at asylansøgeres sag skulle vurderes, hver gang der var gået halvandet år.

Nu bakker Marlene Borst Hansen så op om regeringens forslag om at indføre midlertidige opholdstilladelser for flygtninge, der skal vurderes efter et enkelt år.

Hun afviser, at der er tale om en holdningsændring.

- Præmissen for det, jeg sagde sidst, var, at man tog hver enkelt sag op og kiggede på den. Det gør man ikke i regeringens forslag, siger hun og fortsætter:

- Det er Flygtningenævnet, der vurderer, om et land eller et område i et land er så farligt, at det giver mulighed for asyl til grupper, der kommer derfra, siger hun.

Det har været det ene af to vigtige punkter for, at partiet derfor ser gode perspektiver i forslaget.

- Det har været afgørende for Det Radikale Venstre, at der bliver kigget på den generelle situation og ikke hver enkelt flygtnings sag, siger hun.

Derudover er det af stor betydning for De Radikale, at det er Flygtningenævnet, der skal afgøre, om situationen i et land berettiger til asyl, og om det igen er fredeligt i landet.

- Det er altså ikke op til nogle politikere at afgøre, om der er fred i Syrien, og det har været afgørende for os, siger Marlene Borst Hansen.

Derudover fastslår hun, at De Radikale aldrig har haft nogen problemer med at sende flygtninge hjem, hvis situationen tillod det.

- For De Radikale har det altid været sådan, at hvis ens opholdsgrundlag ikke er til stede, så har vi det fint med, at man skal hjem igen. Vi har ikke noget mod midlertidigheden, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip