De Radikale fortsætter med at hapse fra Venstre

Skrevet af admin

16/01/2016

Mest læste i dag

For tredje gang på under en måned forlader en folkevalgt politiker Venstre til fordel for De Radikale.

Denne gang er det Michael Gatten fra Københavns Borgerrepræsentation. Igen er det Venstres flygtningepolitik, der er årsagen til skiftet.

- Det føles helt naturligt at blive en del af Radikale Venstre, siger Michael Gatten i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at kæmpe for partiet og med åben pande stå på vagt for de socialliberale værdier, som bygger på en anstændig, ordentlig og positiv tilgang til vores medmennesker, siger han.

- Vi er garanten for altid at tage udgangspunkt i det enkelte menneskes potentiale og muligheder frem for at fokusere på det negative, dyrke mistilliden og grave dybe grøfter med en "os-og-dem"-retorik, siger Gatten i pressemeddelelsen.

- Det gør mig virkeligt ondt at se mit tidligere parti indtage den position. Men jeg vil ikke gå på kompromis med mine værdier og tilliden til mine medmennesker.

- Jeg har gjort et aktivt tilvalg i forhold til Radikale Venstre og er kun blevet mødt med åbne arme og hjertevarme - det kan virkelig anbefales, siger Michael Gatten.

Europaparlamentarikeren Jens Rohde, der er valgt i Viborg, skiftede kort før jul Venstre ud med De Radikale.

6. januar meddelte Bo Nygaard Larsen, der i september sidste år blev ekskluderet af Venstres byrådsgruppe i Solrød, at han ikke længere var løsgænger, men en del af De Radikale.

Michael Gatten blev valgt som medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre ved kommunalvalget i 2013. Tidligere har han været viceborgmester i Brøndby Kommune, hvor han sad i knap to perioder.

Michael Gatten bliver det ottende radikale medlem på Københavns Rådhus.

/ritzau/