De Radikale går til valg på ny SR-regering

SR-regeringen skal genvælges for at fortsætte de seneste tre års reformer.

Det har 370 delegerede søndag vedtaget på De Radikales landsmøde i Nyborg Strand. De godkendte hovedbestyrelsens udtalelse om den politiske ramme for folketingsvalget, som senest skal holdes 15. september 2015.

- Vi går til valg på SR-regeringens fortsættelse og vil samarbejde bredt om nye reformer til gavn for hele Danmark, hedder det i udtalelsen.

Den flugter fint med partileder Morten Østergaards løfte i lørdagens tale om at genvælge SR-regeringen:

- Statsministeren hedder stadig Helle Thorning. Og det er vi glade for! Vi har skabt stærke resultater sammen, og vi har mod på mere. SR-alliancen har igen vist sit værd, da Danmark var udfordret og der skulle en ansvarlig hånd på roret.

- Du har ret Helle - vi gik reform-amok. Og de første spæde tegn på, at det lysner efter krisen, pibler frem. Men det virkede. Vi tror. På fremtiden. Sammen, sagde Morten Østergaard.

De Radikale kræver offentlig smalhans i årene fremover, da SR-regeringen har sat en årlig ramme på 0,6 procent vækst.

- En ansvarlig økonomisk politik skal rumme en begrænset vækst i det offentlige forbrug i de kommende år, så vi kan udvikle vores velfærd og den offentlige service, hedder det i udtalelsen.

- Vi vil prioritere investeringer i børn, uddannelse og forskning og målrette sociale ydelser til dem, der har størst behov, lyder det fra De Radikale, der søndag genvalgte Klaus Frandsen som landsformand og Emil Dyred som næstformand ved landsmødet på Nyborg Strand.

/ritzau/