De Radikale tror ikke på SF's finansskat

SF's forslag om at hæve beskæftigelsesbidraget for at give 2000 til 3000 kroner årligt til personer i arbejde, modtages med jubel hos De Radikale.

- Vi klapper i hænderne. Jeg synes, det er den bedste nyhed fra SF i lang tid, at man nu vil være med til at sænke skatten på arbejde, siger gruppeformand Camilla Hersom (R).

- Det mener vi, der er behov for.

Men De Radikale mener, at de har et par forbedringsforslag til SF's forslag. For det første tror De Radikale ikke på SF's finansiering.

- Det udestår at se en model, der har gang på jorden, siger Camilla Hersom.

- Hvis det lykkes at lave en reel global finansskat, så var vi med. Men det har lange udsigter. Derfor er den finansiering i højere grad fugle på taget end fugle i hånden.

Den radikale gruppeformand så også gerne, at forslaget gik langt længere med gevinsten til personer i arbejde.

- Vi er sådan set med på at se på beskæftigelsesfradraget. Men man kommer ikke i mål med det. Der er det vores forslag, at man blandt andet finansierer en markant skattelettelse på arbejde for alle med at stoppe rabatten på boligskatten, siger hun.

- Det vil jeg opfordre SF til at bakke op om.

Spørgsmål: Udløber aftalen om boligskattestoppet ikke af sig selv i 2020?

- Det er jo ikke de signaler, vi modtager fra de andre politiske partier. Men det er rigtig, at det kun er aftalt indtil til 2020. Derefter ønsker vi ikke at give yderligere rabatter, siger Camilla Hersom.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip