De Radikale vælgere siver væk under den ny formand

Vælgerne skal lige vænne sig til Morten Østergaard som ny partileder for De Radikale, efter at han afløste Margrethe Vestager for nylig.

Det vurderer Andreas Steenberg, som er næstformand i De Radikales folketingsgruppe, om en ny Voxmeter meningsmåling for Ritzaus Bureau.

Her står De Radikale aktuelt til at få 7,2 procent af stemmerne, og partiet har ikke ligget lavere hos Voxmeter siden november 2013. Partiet har således mistet knap halvandet procentpoint den seneste måned og ligger også under valgresultatet på 9,5 procent.

- Folk skal lige lære Morten at kende. Det er klart, at Margrethe Vestager var en stor profil i dansk politik og for Det Radikale Venstre. De sko skal Morten nu udfylde. Det er jeg helt sikker på, han kommer til, når danskerne kommer til at kende ham som en rigtig dygtig politiker, siger Andreas Steenberg.

EU-kabalen med de to partiledere, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager i centrum, har ifølge Andreas Steenberg ikke skadet Socialdemokratiet og De Radikale

- Det tror jeg ikke. Det er rigtig godt, at danske politikere kan få vigtige poster i EU. Det er rigtig godt for Danmark, mener han.

Voxmeter-målingen viser sikkert blåt flertal bag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som ny statsminister. Han får 94 mandater bag sig mod 81, som ønsker genvalg af Thorning.

De Radikale viger dog ikke fra regeringsgrundlaget, understreger Andreas Steenberg.

- For os er det vigtigt at sige, at politikken ligger fast, selv om vi har fået en ny leder. Regeringen vil føre en økonomisk ansvarlig politik, genoprette landet, få skabt arbejdspladser igen og få skabt et råderum til fælles velfærd, siger han.

Spørgsmål: - Straffes I for dagpengereformen?

- Nej. Det er vigtigt for De Radikale at holde fat i en økonomisk ansvarlig kurs, siger Andreas Steenberg.

/ritzau/