De Radikale vil ikke holde på flygtninges løn

Alle har ret til de penge, de tjener, og det gælder også flygtninge.

Sådan lyder budskabet fra De Radikale, efter at Dansk Folkeparti har foreslået at tilbageholde 20 procent af flygtninges løn, indtil de rejser tilbage til deres hjemlande.

- Vi har altså ikke tradition for, at mennesker, som tjener deres egen løn og lægger penge i statskassen, skal fratages lønnen, fordi de har en anden baggrund, siger beskæftigelses- og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

- Det er en dårlig idé, siger hun.

Forslaget fra Dansk Folkeparti kommer i anledning af trepartsforhandlingerne, som torsdag er indledt mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen.

Formålet med udspillet er at få flere beskæftigede flygtninge til - når det er sikkert - at forlade Danmark og rejse hjem til de lande, som de kommer fra.

- Det er en god idé, at flygtninge kommer tilbage til deres hjemlande og hjælper med at genopbygge dem, hvis der bliver fred. Men det er der jo bare ikke udsigt til lige nu, siger Sofie Carsten Nielsen og henviser til det krigshærgede Syrien.

- At man skulle indefryse en del af syreres løn, fordi man gerne vil have, at de rejser hjem til et land, der er i krig, det er et skråplan, siger hun.

Heller ikke Liberal Alliance ser den store fornuft i forslaget fra Dansk Folkeparti.

- Umiddelbart er jeg skeptisk, fordi det ser ud til at gøre gevinsten ved at tage et arbejde mindre, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) til Ritzau.

- Jeg tror nærmere, at det bliver et incitament til at blive på passiv forsørgelse i stedet for at tage et arbejde, og det vil være ærgerligt, siger han.

Udspillet er en del af en såkaldt hjemsendelsesstrategi fra Dansk Folkeparti. Til Jyllands-Posten siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, om forslaget:

- Det er principielt folks egne penge. Men de får dem bare kun udbetalt i forbindelse med repatriering. Det vil få flere til at rejse tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip