De sidste 100 års største divaer

 

Marilyn Monroe - 1926-1962, Døbt Norma Jeane Baker.

Hun var kendt som et sex-symbol, og er det også i dag. Det var filmene Gentlemen Prefer Blondes, How to Marry a Billionaire og River of No Return, som for alvor har gjort hende kendt, som en ægte diva.

 Hun døde meget tragisk af en overdosis sovepiller, men i dag er der stadig liv i konspirationsteorierne omkring hendes affære med den amerikanske præsident John F. Kennedy.

Audrey Hepburn – 1929-1993. Døbt Audrey Kathleen Rutson.

Audrey er idag stadig kendt for sin rolle I filmen Breakfast at Tiffanys fra 1961, og flere forskellige citater fra filmen. Det var hendes uskyldige udseende, og kække personlighed, der fik diverse biografgængere til at falde i svime over hende.

I alt blev det til mere end 30 film for den britisk-engelske skønhed, inden hun døde af kræft i 1993.

Fyrstinde Grace Kelly – 1929-1982. Døbt Grace Patricia Kelly.

Fyrstinden vandt I 1954 en Oscar for Bedste Kvindelige Hovedrolle med sin medvirken I The Country Girl, og har siden været et kendt stilikon, med sin smag for elegance og glamour. Dog blev det ikke til ret mange film derefter, da hun to år efter Oscar’en giftede sig med fyrsten af Monaco, Rainier, og trak sig herefter tilbage fra lærredet. 

Hun led desværre en dramatisk død i 1982, da hun under kørsel i bjergene fik en mindre hjerneblødning og kørte ud over en bjergside, datteren, prinsesse Stephanie, overlevede ulykken med mindre skader. Grace Kelly lå i respirator i flere dage, inden hendes mand gav tilladelse til at slukke for respiratoren.

Bodil Kjer – 1917-2003. Døbt Bodil Valborg Karen Ellen Kjer.

Det er ingen ringere en Bodil Kjer, den danske film-diva sammen med kollegaen Bodil Ipsen, som har lagt navn til den kendte Bodil-prisen, der bliver uddelt årligt, og efterhånden er Danmarks ældste pris overrækkelse.

Bodil Kjer er i dag kendt for Mød Mig På Cassiopeia og Babettes Gæstebud, og det blev i løbet af hendes karriere til mere end 20 film.

Marguerite Viby – 1909-2001. Døbt Ida Marguerite Stenberg Jensen.

Mange danskere kender sangen Titte til Hinanden som Marquerite Viby sang i filmen Skal vi Vædde en Million fra 1932. Hun nåede at få en Æres-Bodil inden hendes død i 2001. Hun er dog også kendt for at være mor til den danske succes skuespillerinde Susse Vold. Maquerite trak sig tilbage i 1985 efter en hjerneblødning, men Bodil’en fortjente hun alligevel for hendes mere end 30 film på omkring 40 år.

De fem diver bliver hyldet i magasinet Ekslusivt som kommer med Billedbladet i denne uge, som også har leveret billederne under artiklen.

 

 

Dagens Gossip