De skal spille '92-heltene i ny fodboldfilm

I maj blev det afsløret, at det er Ulrich Thomsen, der skal spille landstræner Richard Møller Nielsen, bedre kendt som "Ricardo", i den kommende spillefilm "Sommeren '92" om den sensationelle sejr i 1992, hvor Danmark blev Europamestre.

Men nu, efter mange spekulationer om, hvem der skulle spille hvem, siden planen om filmen blev offentliggjort, er de resterende roller endelig blevet besat.

I rollerne som de tre største stjerner Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Flemming Povlsen er det Cyron Melville, Gustav Dyekjær Giese og Allan Hyde, der skal trække i de røde trøjer.

De danske 92'er-drenge skal nemlig spilles af en række af landets største skuespillertalenter. Men selvom de ikke selv var særlig gamle, da hele landet fik en kollektiv sejrsrus, er de godt klar over, at det er nogle særdeles store roller at få.

- Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle. Brian Laudrup hører til min generation - jeg er vokset op med ham - og jeg har stor respekt for, at han altid har fulgt sit hjerte i de valg, han har truffet i sin karriere for at kunne finde sine rødder og sig selv, siger Cyron Melville om sin nye rolle i en pressemeddelelse fra filmselskabet SF Film og fortsætter:

- Jeg var kun 9 år gammel, da jeg så EM-finalen med min mor og hendes kæreste, og jeg husker tydeligt, at hun slet ikke forstod, hvor stort det var, så jeg havde en fest for mig selv, jublede og hujede i baghaven og var rasende over, at jeg ikke var 18 år og stod på Rådhuspladsen.

Også Allan Hyde, der blandt andet er kendt for sin rolle i den amerikanske vampyrserie "True Blood" er stolt over at skulle være med til at udfylde EM-stjernernes fodboldstøvler.

- At skulle spille Flemming Povlsen er drømmerollen, selvom det er store sko at fylde ud, så det er også forbundet med en hel del ærefrygt. Jeg spillede selv rigtig meget bold, da jeg var yngre i BK Frem og troede, at jeg skulle gøre karriere som stjerneangriber. Desværre måtte jeg som 11-årig sande, at det ikke var der, min fremtid lå. Men nu går drømmen alligevel i opfyldelse! Jeg får lov til at være stjerneangriber på landsholdet, siger den 24-årige skuespiller.

Mikkel Boe Følsgaard fra en "Kongelig affære" og tv-serien "Arvingerne" skal også spille med i filmen. Han får rollen som Kim Vilfort, mens Esben Smed skal til at øve sig i at ramme bolden "lige i røven" som John "Faxe" Jensen.

Herudover er Jon Lange, Morten Vang og Johannes Lassen med som Kim Christofte, Henrik Andersen og Kent Nielsen, mens Niclas Vessel Kølpin skal spille Michael Laudrup, der ikke var med til slutrunden i Sverige.

Tirsdag den 9. september starter optagelserne til filmen, der forventes at få premiere i efteråret 2015.

Newspaq

 

Dagens Gossip