De skjulte pengeslugere: Her bruger du flere hundrede kroner, mens du sover

Har du TV, computer og printer til at stå på standby døgnet rundt – også mens du sover?

Så skal du regne med at betale flere hundrede kroner ekstra for strøm hvert år, i forhold til hvis du sørger for at slukke alle dine elektroniske apparater helt, inden du går i seng, skriver sammenligningssitet Samlino.dk.

Se her, hvilke apparater der koster dig mest, og få gode råd til hvordan du skruer ned for dit elforbrug.

Læs også: Spar penge: 6 typer af skattefradrag du bør kende til

De største syndere
En ny undersøgelse, fra energiselskabet NRGi Yougov, viser, at knap hver tredje dansker aldrig eller næsten aldrig slukker sine elektriske apparater helt. Det kan imidlertid blive en rigtig dyr fornøjelse.

Hvis du har en gammel printer stående på standby døgnets 24 timer, kan du godt regne med, at den er en af de største syndere, når det kommer til elforbruget. Den bruger nemlig lige omkring 100 kWh på et år, hvilket svarer til 200 kroner.

Et Hifi-anlæg ligger også i den tunge ende af kWh-skalaen og koster dig omkring 100 kroner i standby-tilstand. Dit 32 tommer LED-TV koster cirka 80 kroner om året i standby, og din PC koster 60 kroner.

Læs også: Dine gamle videobånd kan være en formue værd

Tjek dit forbrug
Vil du gerne skære nogle hundrede kroner af din elregning? Så start med at danne dig et overblik over dit forbrug. Du kan typisk tjekke dit energiforbrug via din brugerprofil hos dit energiselskab.

Tjek dit forbrug for den seneste måned og prøv så at køre en måned, hvor du slukker helt for alle dine apparater. Tjek dit forbrug for denne måned og sammenlign med den forrige måned. På den måde kan du let se, hvor meget du reelt sparer ved at slukke dine apparater helt frem for at have dem stående i standby-tilstand.

Læs også: 60.000 cykler stjæles årligt i Danmark: Sådan får du erstatning

Udskift dine gamle apparater
Hvis du har nogle meget gamle apparater stående, vil det typisk være dem, som udgør en stor del af elregningen.

Det kan derfor være en fordel at skifte de gamle apparater ud med nogle nye, mere energivenlige apparater. Typisk er standbyforbruget langt lavere på de nyere apparater, og din udskiftning vil derfor hurtigt tjene sig ind igen. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip