De sønderjyske musikskoler får støtte til talentudvikling

09/12/2012 17:10

John Meyer

Nyheder

Mest læste i dag

Foreningen Samvirkende Sønderjyske Musikskoler har  fået en økonomisk håndsrækning fra Den Sønderjyske Kulturaftale til at styrke talentudviklingen inden for folkemusikken.

- Vi har fået bevilget 38.000 kr., som skal bruges til at videreføre det fælles sønderjyske folkemusikprojekt, der har været i gang i år. Formålet er at udbrede kendskabet blandt de unge til folkemusikken og stimulere de unges interesse for at være udøvende folkemusikere, fortæller Henrik Thaysen Dam, der er leder af Tønder Kulturskole og formand for Samvirkende Sønderjyske Musikskoler. Tønder Kulturskole er tovholder på folkemusikprojektet.

Tilskuddet fra Den Sønderjyske Kulturaftale skal bl.a. anvendes til at udvide folkemusikskoleprojektet også at omfatte den forholdsvis nye folkBALTICA-festival, der finder sted i Flensborg og andre steder i den dansk-tyske grænseregion i april.

- Det har stor betydning for folkemusikkens fortsatte placering i vores kultur, at vi kan være med til at sikre tilgang til den udøvende kreds af folkemusikere. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for den hjælp og den anerkendelse, vi nu har fået fra Den Sønderjyske Kulturaftale, siger Henrik Thaysen Dam.