De to sværeste point er hjemme for håndboldherrerne

02/11/2014

Mens de danske håndboldherrer torsdag kom let til de to point i EM-kvalifikationskampen mod Litauen, skulle der anderledes hårdt arbejde til for at besejre Bosnien med 25-23 efter 13-11-føring ved pausen.

Danmark måtte bogstaveligt talt slås for sejren, der først var sikker, da Bo Spellerberg scorede til 25-21 med lidt over to minutter igen af kampen.

Bosnien er Danmarks formodet sværeste konkurrent i EM-kvalifikationsgruppe 2, hvor danskerne med fire point allerede har et rigtigt godt udgangspunkt for at slutte blandet de to hold, der går videre.

Danskerne blev udsat for et massivt pres i den kompakte hal i Tuzla. Først og fremmest af de 5.000 publikummer, der med råb, pift og klapsalver sørgede for en hektisk og larmende kulisse, som dommerne tilsyneladende også lod sig rive med af til tider.

Samtidig blev de rød-hvide spillere udsat for massiv fysisk modstand af de bosniske spillere, der forsøgte at kompensere for deres tekniske mangler med rå muskelkraft.

Der blev flået og hevet i danskerne på kanten af reglementet, og i perioder af kampen forstyrrede det også gæsternes spil i en grad, så Bosnien stillingsmæssigt kunne følge med.

Bosnierne, der tidligere på året kvalificerede sig til det kommende VM i Qatar ved at besejre Island over to kampe, var dog handicappede til kampen.

Holdets største profil, Ivan Karacic, brækkede to fingre forleden, men omvendt manglede Danmark Kasper Søndergaard i højre angrebsside. Skjern-backen ragede en lille skade til sig under lørdagens træning og måtte derfor spares.

Derfor haltede det danske angrebsspil også i en periode, hvor først Mads Christiansen blev prøvet af på højre back uden succes.

Først da højrehåndede Henrik Møllgaard fik chancen, begyndte spillet at tage form.

Bosnierne gjorde ellers, hvad de kunne for at stække Mikkel Hansen i venstresiden, men Paris-spilleren fik ofte snydt sin direkte modspiller eller bragt en medspiller i en mere favorabel position.

Hansen var med tre mål inden for tre minutter manden bag det afgørende danske ryk i slutfasen, ligesom Niklas Landin også fik sendt sin redningsprocent kraftigt i vejret i kampens sidste kvarter.

Det var medvirkende til at knække bosniernes moral en smule - også på tilskuerpladserne - og derfor var der heller aldrig dansk panik på.

Danmark kan nu koncentrere sig om forberedelse til VM i Qatar i januar. Først i slutningen af april står den igen på EM-kvalifikationskampe. Her venter Hviderusland både ude og hjemme.