De syv største misforståelser om single-forældre: - Nej, hver anden weekend er ikke en 48-timers drukfest

Hvis du ikke selv er enlig forældre, kender du helt sikkert flere af slagsen. Og du har nok en meget klar ide om, hvordan det er at være skilsmisseforældre, men gad vide om dem, det handler om, er enige?

Den amerikanske avis Huffington Post har spurgt deres skilsmisseforældre-læsere, om de vil dele de mest irriterende misforståelser, som de bliver mødt med til hverdag. Se syv eksempler på, hvad single-forældre undrer sig over, at de skal konfronteres med.

Læs også: Brev til min datters papmor: Du var ikke en del af planen

1. Folk tror, at børn, især drenge, desperat har brug for en far - uanset hvor god deres mor er.

2. Man bliver mødt af fordommen: At den ene part får en pause, mens børnene er hos den anden part. Men min såkaldte "pause" består som regel af at gøre alt det, jeg ikke kan gøre med børnene. Fx sove og vaske tøj.

Læs også: Sådan får du den bedste jul i skilsmissefamilien

3. Udenforstående tror, at vi vælger at være alene, og af den grund skal vi ikke brokke os, fordi det er jo vores egen skyld. Helt sikkert….

4. Udtrykket "enlig mor" eller "enlig far" forbinder folk ofte med modgang. Det er helt sikkert hårdt at være enlig, men det er ikke lig med modgang.

5. Folk tror, at når børnene er hos min ex, er de ude af mine tanker. Men mine børn er lige så meget i mine tanker og nogle gange mere, når jeg ikke har dem. Jeg bekymrer mig meget, og selvom det er tre år siden, vi gik fra hinanden, så græder jeg om aftenen, når jeg ser børnenes tomme senge.

Læs også: Annoncerer skilsmisse efter 33 år i jysk lokalvis: Inviterer venner og familie på julerester

6. Jeg hører ofte, at folk siger, at børnene vil vokse op og blive forskruede på grund af deres forældre ikke er sammen. Men sandheden er ofte, at skilsmisse fører til et lykkeligere hjemmemiljø, og børnene vokser op og bliver fine voksne.

7. I modsætning til den populære samfundside, er vi ikke alle desperate efter at finde en ny partner. Det fungerede ikke første gang, og faktisk gør rollen som enlig forældre dig endnu mere kræsen i forhold til, hvem der skal omgås dig og dine børn.
 

 

Dagens Gossip