De unge mødre: Glennie frygtede sønnen ville dø

Lille Alexander har ikke haft den nemmeste start på livet med indlæggelse i tre uger på Neonatal i Herning. Siden fik han meningitis. Nu vil Glennie Have fra De Unge Mødre holde en fest for sin lille guldklump.

- Jeg glæder mig. Vi er i fuld gang med at arrangere barnedåb for Alexander. Det bliver en fest for 30 personer, og jeg tror, det bliver en dejlig dag, hvor vi kan fejre vores lille krudtugle, siger Glennie Have fra De Unge Mødre.


For bare få måneder siden, var det slet ikke sikkert, at Glennie kunne feste for sin nyfødte søn. Født al for tidligt kæmpede den nyfødte for at indhente det, han var bagud. Han skulle lære at spise, og derfor lå han på hospitalet i Herning de første uger af sit liv.

Se alle billederne fra Glennies romantiske bryllup, du hun blev gift med sin Christian i 2012

Jeg var så bange
Da Alexander efter tre uger havde kæmpet sig frem til en trods alt god start på livet, ramte katastrofen to uger efter.

- Jeg var så bange. Jeg frygtede, at Alexander ville dø, husker Glennie om de forfærdelige dage, hvor hendes lille søn var indlagt med meningitis. 
Glennie Have, 25, og hendes mand, Christian Nørgaard Have, 30, havde det naturligvis forfærdeligt, da deres søn blev syg.

-Vi græd begge to, da han fik taget rygmarvsprøve, og da lægerne sagde, han havde meningitis, blev vi rigtig, rigtig bange, fortæller Glennie.

For stor til dåbskjolen
I dag, hvor Alexander runder sit første halve år, er han kommet sig helt over sin svære start. Han vejede 2.430 gram, da han blev født og har nu rundet de 10 kilo.

Alexander er fuld af liv. Smiler, pludrer og søger hele tiden øjenkontakt med de voksne. Og nu skal den skønne lille dreng fejres. Glennie og Christian holder om kort tid barnedåb for Alexander. 

- Desværre tror jeg, at han er for stor til vores dåbskjole, griner Glennie Have, der i stedet regner med, at Alexander skal have et sømands-sæt eller et lille jakkesæt på ved den store fest.

Læs også, hvordan Glennie sidste forhold endte med, at hun måtte tjekke ind på et krisecenter

En fest for livet
Christian skal døbes i Herning Kirke, og de 30 gæster skal feste på Overgård i Gullestrup, byen parret tidligere har boet i. 
Barnedåben er en fest for Alexander.

En hyggelig og glad dag for Glennie og Christian, deres øvrige børn (både Glennie og Christian her hver to børn fra tidligere forhold), familie og venner. Men barnedåben er også en kæmpefest for selve livet. For det skal vi aldrig tage for givet.

Kristian Bo Eriksen, udeoghjemme.dk Aller Media 

 

Dagens Gossip