Debattør: DBU står svagere og svagere i fodboldkonflikt

Dansk Boldspil-Union (DBU) har i de seneste dage gentagne gange brokket sig over Spillerforeningen, som har krævet større indtægter til landsholdsspillerne.

Det resulterede søndag aften i, at forhandlingerne brød sammen, fordi DBU omvendt vil have fodboldspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Fodbolddebattøren Fernando Olsen, der er direktør i kommunikationsvirksomheden Sylvester Hvid & Co, mener, at DBU har mistet grebet om kommunikationen og efterhånden ligner en taber i konfliktforhandlingerne.

- DBU står svagere og svagere. DBU startede med at have en fantastisk god sag, fordi den red på den her med, at det var dyrt betalte fodboldspillere, og DBU havde økonomiske vanskeligheder.

- Så spillerne var nødt til at være med til bidrage. Og DBU fik faktisk folkestemningen med sig. Men det er vendt fuldstændig på hovedet, siger Fernando Olsen.

I medierne har det på det seneste kun været DBU's kommunikationschef Jakob Høyer, som har udtalt sig. Og det er et forkert signal at sende, mener Fernando Olsen.

- Nu er det så en kommunikationschef, som leder DBU's kommunikation og lige pludselig bliver det offentlige ansigt udadtil i det, der i nyere tid tegner til at blive DBU's største krise. Det er en besynderlig fremgangsmåde.

- Og det er stærkt kritisabelt, at vi ikke ser formandskabet gå ud og overtage kommunikationen. Grunden er, at DBU ved, at de har lavet en rådden forhandling ved at camouflere nøgletallene.

- DBU har ikke villet vise, hvordan tallene så ud omkring landsholdene. DBU har prøvet at gemme tallene og forsøgt at indgå en aftale på baggrund af de gamle tal, siger han.

Anført af Lars Jacobsen fortalte spillerne mandag, at DBU først i fredags fremlagde de nyeste tal for blandt andet tv-indtægter.

- Jeg ved, at Spillerforeningen har forsøgt at få tallene i månedsvis, siger Fernando Olsen.

- DBU står fremadrettet til at få væsentligt større indtægter fra Uefa. Men DBU ville ikke fremlægge dokumentationen i forhandlingerne og vise, hvordan regnskaberne og tallene så ud.

- Det er en dybt besynderlig måde at drive forhandlinger på. Det er en uhørt ringe forhandlingstaktik. Det tangerer jo snyd.

- Da Spillerforeningen mødte DBU i weekenden og endelig fik set de nye tal og indtægter for landsholdene, så er det jo klart, at spillerne kræver en del af de indtægter, mener Fernando Olsen.

Han vurderer, at DBU's kommunikationschef sent søndag aften gik ud med en "sympati-understøttende kommunikation", der forsøgte at fremlægge spillerne som grådige.

- DBU prøvede næsvist at fremlægge Spillerforeningen som nogle banditter, der nu vil have endnu flere penge ud af det.

- Udgangspunktet var, at spillerne skulle have færre penge ud af det. Det er dybt foragteligt, den måde DBU driver kommunikationen og forhandlingerne på, siger Fernando Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip