Debattør og imam truet på Facebook: 'Skal din datter ha' lidt god pik?'

- Skal din datter ha lidt go pik eller vil du gerne ha din kone skal stenes med dildoer.

Sådan lyder den krænkende hilsen, som samfundsdebattør og fængselsimam, Waseem Hussain modtog i en privat Facebook-besked. Det skriver TV2.

Waseem Hussain har selv sløret på afsenderen, men på sin Facebook-profil har han lagt den vanvittige beskeden op, med en længere tekst der indledes med disse ord:

- Så fik jeg fremsendt et ønske fra et individ om et seksuelt overgreb på min fireårige datter.

Waseem Hussain har valgt at lægge teksten op for at vise, hvor truende og grænseoverskridende beskeder og kommentarer, han ofte modtager.

- Jeg har ikke anmeldt det. Jeg tror ikke, han er seriøs, jeg tror det er sagt i afmagt, siger Waseem Hussain til TV 2 og fortsætter:

- Men det er da ubehageligt. Han må jo have været inde på min profil, for han ved, at jeg har en datter. Måske burde jeg anmelde det, så det kan tælle med i statistikken. Ellers ser det jo bare ud, som om vi aldrig bliver udsat for sådan noget. Og jeg ved, at mange andre har oplevet noget lignende, lyder det fra Waseem Hussain.

I sit opslag på Facebook skriver Waseem Hussain blandt andet om den truende besked:

- Hvad skal man ellers forvente, når meningsdannere, debattører og andre puster til at frembringe en folkelig opinion, der fordrer implicit medansvar for herboende muslimer, særligt imamer, over for skøre menneskers skøre gerninger rundt omkring i verden?, lyder det fra Hussain, der dermed trækker tråde til den ophidsede debat om, at muslimer bør tage afstand fra terror.

- Får jeg også en undskyldning?
- Tillykke til jer. Her er de indledende stadier af, hvad der sker, når man gør folk implicit medskyldige, uden at de har noget som helst med sagen at gøre, lyder det fra Waseem Hussain der ironisk kræver, at almindelige danskere også tager afstand fra trusler mod hans datter.

- Glæder mig til at se, hvordan fremtrædende debattører mm. kræver, at ganske almindelige danskere skal tage afstand fra opfordringer til seksuelle overgreb mod muslimske børn og kvinder, fordi en eller anden skør person et eller andet sted i landet synes det ville være en god ting.

Efterfølgende skriver debatøren, at selv han nægte at mistænkeliggøre andre for noget, som gale mennesker står bag.

- Det burde ellers følge, at jeg og andre muslimer fremover kunne frygte, at den ganske almindelige hr. Hansen er pædofil og går rundt og fantaserer om at udføre seksuelle overgreb mod kvinder og små børn, medmindre denne tager afstand fra det.

- Men jeg er ikke paranoid. Jeg har ikke frygt eller mistillid til mine medmennesker, og det vil jeg heller aldrig opfordre andre til at have, forklarer Waseem Hussain og opfordrer i steder til meget mere tillid.

- I stedet for at give hinanden implicit medansvar for skøre menneskers skøre gerninger, så lad os stole på hinanden. Have tillid til hinanden. Elske og ikke frygte hinanden.

- Der ville måske ikke være ligeså meget at se på TV og læse om. Men vi kunne komme så meget længere i vores samfund, skriver han.

Waseem Hussain har for nylig været ude og kritisere de danske politikere, der vil have flere muslimer til at tage tydeligt afstand fra terror.

- Selvfølgelig bifalder vi ikke terror. Men det giver ingen mening, at vi skal undskylde for noget, som vi ikke har noget med at gøre. På den måde bliver vi implicit gjort medskyldige. Man beder et særligt segment af befolkningen om at tage særlig afstand fra noget kriminelt. Og hvis ikke de gør det, så er de på en mærkelig måde medskyldige, sige han til TV2 og fortsætter:

- Det er en besynderlig tankegang. Vi beder da heller ikke alle børnehavepædagoger i dette land om at tage afstand fra pædofili, blot fordi der har været nogle sager, forklarer Waseem Hussain.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip