Debuterende teenager viser vej for ishockeylandsholdet

Efternavnet er velkendt, men ansigtet er helt nyt i A-landsholdssammenhæng.

Men mon ikke det danske ishockeylandshold kommer til at se meget mere til 19-årige Mads Eller, der torsdag aften debuterede med et mål i Danmarks 3-1-sejr over Hviderusland i Aalborg.

Mads Eller - lillebror til NHL-spilleren Lars og søn af Olaf Eller - spiller til daglig for Edmonton Oil Kings i den canadiske juniorliga WHL.

Efter klubbens skuffende hurtige exit fra slutspillet har den fysisk stærke wing meldt sig under fanerne hos landstræner Janne Karlsson, der har brugt VM-forberedelserne på at se mange unge talenter an.

På et dansk landshold, der var væsentlig forstærket i forhold til kampene i Frankrig i sidste uge, fik Eller chancen i fjerdekæden og kvitterede med et uassisteret mål bare fem minutter inde i debutkampen i Gigantium.

Efter en hviderussisk udligning sørgede Julian Jakobsen for, at Danmark kunne gå til første pause med en 2-1-føring.

Nordjyden, der nu spiller i Hamburg Freezers, sendte pucken i nettet efter en aflevering fra backen Philip Bruggisser.

Anden periode endte uden scoringer, men der var kun spillet halvandet minut af tredje, før det danske hold kom to mål foran.

Jesper Jensen, der spillede center i Danmarks førstekæde, scorede målet, mens Bruggisser og Emil Kristensen blev noteret for oplægget.

På lørdag fortsætter de danske forberedelser til VM i Tjekkiet, når Hviderusland igen agerer sparringspartner. De to hold mødes denne gang i Odense.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip