Degenkolb vinder i Arus triumftog i Madrid

Fabio Aru (Astana) kunne søndag officielt lade sig hylde som samlet vinder af det spanske etapeløb Vuelta a España.

Den 25-årige italiener skulle blot lade sig transportere til Madrid, efter at han lørdag på løbets sidste bjergetape med et storstilet angreb havde stødt hollandske Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) væk fra førstepladsen.

Mens Aru havde gjort sit arbejde, så var der andre, der gik benhårdt efter en prestigefyldt triumf i Madrids gader på 21. etape.

Den stærkeste var den tyske sprinter John Degenkolb (Giant-Alpecin), der længe har tørstet efter en sejr.

Gang på gang var Degenkolb blevet slået i Vueltaen og i sommerens Tour de France. Sammenlagt var det blevet til fire andenpladser i Vueltaen og Touren før søndagens store triumf.

Tyskeren havde sat sine holdkammerater hos Giant-Alpecin til at sætte tempoet henimod målstregen i Madrid, og da Degenkolb først åbnede sin spurt, så kunne ingen af de øvrige sprintere indhente ham.

Danny van Poppel (Trek) var tættest på, men hollænderen var et par meter efter søndagens sejrsherre.

Rytterne skulle gennemføre ti rundture af små seks kilometer i den spanske hovedstad.

Efter ankomsten til Madrid blev paradetempoet droppet, og det egentlige cykelløb åbnede op.

Seks ryttere fik slået et lille hul, men feltet bevarede hele tiden øjenkontakt med udbryderne, og med halvanden omgang til målstregen var der samling.

Belgiske Iljo Keisse (Etixx-Quickstep) forsøgte sig, men blev lidt efter indhentet af Alexis Gougeard (AG2R).

Med fire kilometer til målstregen var alt elimineret igen, og der var lagt op til en massespurt, hvor Giant-Alpecin og John Degenkolb viste sig som de stærkeste.

Etapesejren i Madrid var en moralsk triumf for Giant-Alpecin, der lørdag mistede løbets røde førertrøje, da Tom Dumoulin blev kørt agterud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip