Del af terrorplan på plads: FE får flere penge

Partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om den del af regeringens terrorpakke, der omfatter Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Dermed er der afsat 415 millioner kroner til FE's terrorbekæmpelse over fire år. Pengene kommer fra Forsvarets eget budget.

- Jeg er glad for at kunne sige, at en enig forsvarsforligskreds bakker op om de initiativer, der skal styrke Forsvarets Efterretningstjeneste i at bekæmpe terror, lyder det fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Forsvarsforligskredsen sætter økonomi bag. Forsvarets Efterretningstjeneste får langt bedre mulighed for at bekæmpe terrorister.

Ud over de ekstra penge ønsker regeringen også at give FE mulighed for at overvåge danske "foreign fighters" i udlandet. Det er typisk de danskere, som vælger at tage til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

Ifølge regeringens terrorpakke "Et stærkt værn mod terror" har FE ikke den mulighed i dag.

Først var det meningen, at dette ikke skulle kræve en dommerkendelse, men aftalen er endt med, at der kommer en dommer ind over.

Det lovforslag kommer nu i høring, og ministeren regner med bred politisk opbakning hertil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip