Dele af Region Sjælland rammes hårdt af tvangsauktioner

I juni kom der 312 huse på tvangsauktion mod 301 i maj. Det svarer til en stigning på fire procent i forhold til måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Det seneste år er der dog i gennemsnit blevet berammet 325 tvangsauktioner, hvorfor dagens tal stadig må betragtes som lavt, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea.

- Overordnet set er der da også tale om, at antallet af tvangsauktioner falder, hvorfor en lille klapsalve er på sin plads, siger boligøkonomen.

Der dog stor forskel på, hvor i landet tvangsauktionerne rammer. Region Sjælland står for en stor del af tvangsauktionerne. Og især den vestlige og sydlige del af regionen er ramt med 31 procent af det seneste års tvangsauktioner, mens kun 14 procent af landets ejerboliger ligger i landsdelen.

Den viser en opgørelse fra Realkreditrådet på baggrund af tallene.

Det er særligt seks kommuner i Region Sjælland, der har oplevet mange tvangsauktioner. Det drejer sig om Slagelse, Guldborgsund, Lolland, Kalundborg, Odsherred og Næstved, der tilsammen står for en femtedel af landets tvangsauktioner.

- Det er ofte en skilsmisse, ledighed eller sygdom, der fører til problemer med at betale ydelsen på realkreditlånet. Normalt vil boligejere i problemer sælge deres bolig og finde sig et billigere sted at bo, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

- Men nogle steder er boligmarkedet så fastfrosset, at det er umuligt at sælge. Det er især visse kommuner i vest og syd i Region Sjælland, der er hårdt ramt, og derfor er der også flere tvangsauktioner her, siger underdirektøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip