Dem kan AaB og FCK møde i CL-kvalifikationen

Der er masser penge og prestige på spil i de kommende uger, hvor både de danske mestre fra AaB og sølvvinderne fra FC København skal i aktion i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.

Begge klubber træder ind i tredje runde, hvor de hver især skal forbi to modstandere for at sikre sig adgang til det eftertragtede gruppespil, hvor der venter deltagerne gigantiske summer - over 100 millioner kroner.

Hvis AaB og/eller FCK slår første modstander ud - over to kampe, er der garanti for deltagelse i et europæisk gruppespil i efteråret.

Hvilket gruppespil afgøres mod endnu en modstander ude og hjemme. Vindes også den duel samlet, er det Champions Leagues gruppespil, der venter. Tabes den sidste runde - playoffrunden - hedder det Europa League-gruppespil.

Skulle det ende med samlet nederlag over to kampe til den første modstander, som trækkes fredag, ryger AaB og/eller FCK over i sidste runde - playoffrunden - i Europa League, hvor der findes en ny modstander til en duel om en plads i Europa Leauges gruppespil.

Her er de klubber, de danske hold kan trække fredag til kampene, der spilles 29./30. juni med returkamp 5./6. august:

* AaB:

Red Bull Salzburg, Østrig

Vinderen af KR Reykjavik fra Island og skotske Celtic, Celtic vandt 1-0 i første kamp

Vinderen af Bate Borisov, Hviderusland og Skenderbeu fra Albanien, 0-0 i første kamp

Vinderen af Dinamo Zagreb, Kroatien og Zalgiris, Litauen, 2-0 til Bate i første kamp

Vinderen af Sheriff Tiraspol fra Moldova og Sutjeska fra Montenegro, 2-0 til Tiraspol i første kamp.

* FC København:

FC Dnipro Dnipropetrovsk, Ukraine

Panathinaikos, Grækenland

Feyenoord, Holland

Grasshopper, Schweiz

AEL Limassol, Cypern

Ud over lodtrækningen til Champions League trækkes der lod til de kommende runder i Europa League-kvalifikationen. Esbjerg, der allerede er i gang i turneringen, og Brøndby er begge med i bowlen.

 

 

 

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip