Demba Ba holder Chelsea inde i mesterskabskampen

13/04/2014

Demba Ba scorer i øjeblikket de meget afgørende mål for Chelsea.

Den 28-årige senegaleser har været placeret på manager José Mourinhos bænk i størstedelen af sæsonen, men nu er angriberen for alvor ved at blive portugiserens redningsmand.

Søndag scorede Demba Ba sejrsmålet, da Chelsea vandt med 1-0 på udebane over Swansea.

Favoritterne styrede ellers mod en skæbnesvanger pointdeling, da angriberen midtvejs i anden halvleg modtog en bold i dybden og bankede den under armene på Swansea-målmand Michel Vorm.

Den hollandske Swansea-keeper så dog heller ikke alt for stærk ud i situationen.

Demba Ba kunne efterfølgende lade sig hylde af holdkammeraterne ligesom for fem dage siden, hvor senegaleseren sendte Chelsea videre til semifinalerne i Champions League. Det skete med en afgørende scoring til 2-0 mod Paris Saint-Germain tre minutter før slutfløjt.

Chelsea legede nøjagtig som mod PSG med skæbnen i udekampen mod Michael Laudrups tidligere klub, der havde flere gode chancer til at bringe sig i front. Endda selv om holdet allerede efter et kvarter fik vist Chico Flores ud som følge af to advarsler.

Sejren betyder, at Chelsea er to point efter Premier Leagues førerhold fra Liverpool med fire spillerunder tilbage.

Mourinhos mandskab får en unik mulighed for at gå forbi Liverpool om to uger, når London-holdet skal på besøg hos ligaens tophold.