Demonstranter i Bangkok omringer ny regeringsbygning

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Tusindvis af demonstranter har onsdag omringet fire ministerier og et stort kompleks af regeringsbygninger samt 19 lokale byråd i deres bestræbelser på at tvinge landets regering til at gå af.

Tidligt på dagen blev en regeringsbygning i Bangkok, som huser en særlig efterforskningsenhed, evakueret, efter at over 2000 demonstranter omringede stedet

- Vi har beordret bygningen evakueret, siger talsmænd for myndighederne om hovedkvarteret for et særligt politikorps, der kan sammenlignes med FBI i USA.

Ophidsede demonstranter, der nu også går på gaden uden for hovedstaden, deltager i de største aktioner siden 2010 i et forsøg på at tvinge premierminister Yingluck Shinawatra til at gå af.

Protestlederen Suthep Thaugsuban siger, at han venter, at demonstranterne vil nå deres mål inden for få dage.

Imens har en domstol udstedt en arrestordre på lederen af protestaktionerne.

Demonstranterne har aktioneret ved indenrigs-, landbrugs-, transport- samt sport- og turistministeriet som følge af de stærke spændinger mellem hovedstadens middelklasse og tilhængere af den fordrevne, tidligere premierminister Thaksin Shinawatra.

Protesterne er taget til, efter at regeringen har forsøgt at få vedtaget en amnesti, der vil gøre det muligt for Thaksin at vende hjem.

Demonstranterne ledes af den tidligere vicepremierminister Suthep Thaugsuban, der mener, at regeringen er korrupt, og at Thaksin Shinawatra fortsat styrer landet fra sit eksil gennem sin søster, den nuværende premierminister Yingluck Shinawatra.

Thaksin blev afsat ved et militærkup i 2006. Han blev senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption. Men søskendeparret Shinawatra har bred støtte hos landets fattige.

Deres støtter er kendt som rødskjorterne, hvoraf nogle er samlet på et stadion, hvor de har afholdt sig fra konfrontationer med oppositionens gulskjorter, der har opbakning i middelklassen og eliten.

Yinglucks trængte regering står over et mistillidsvotum i parlamentet fra Demokraterne, der ikke har haft flertal i parlamentet i to årtier.

Debatten om mistillidsafstemningen fortsætter onsdag i parlamentet, hvor det regerende Puea Thai-parti dog ventes at vinde afstemningen senere på ugen.

Milliardæren Thaksin, som forgudes af mange af landets fattige, bliver i middelklassen opfattet som korrupt og som en fare mod monarkiet. Han bor i dag i Dubai.

/ritzau/Reuters