Demonstranter lader Ryanair-fly slippe

Demonstranter, som har holdt Ryanairs fly på jorden i Københavns Lufthavn, er taget hjem, oplyser de til Ritzau. Ifølge lufthavnen er Ryanair lettet og kommet på vingerne.

- Vi forlod området for ti minutter siden af hensyn til passagerne, fortæller en af talspersonerne for demonstranterne i lufthavnen, Jane Larsen, til Ritzau klokken 18:10.

- Vi har fået udtrykt vores bekymring, og jeg synes, at vi har fået sagt pænt goddag og velkommen til Danmark til Ryanair, tilføjer Jane Larsen, som understreger, at demonstranterne har fulgt lufthavnens sikkerhedsanvisninger.

- Vi har holdt os på den rigtige side af den sikkerhedslinje, der omgiver standpladsen, men brændstofmanden mente altså ikke, at det var sikkert at tanke op, siger Jane Larsen.

Hun erkender, at det var en usædvanlig situation, at så mange var samlet omkring flyet.

Ifølge Jane Larsen var de omkring 60 personer, som samledes omkring Ryanairs fly. Alle demonstranter er ansat i lufthavnen i forskellige funktioner.

Københavns Politi bekræfter, at demonstranterne har forladt lufthavnen.

Pressechef hos Københavns Lufthavne Søren Hedegaard Nielsen oplyser til Ritzau, at flyet fra Ryanair, der skulle være lettet klokken 15:30 onsdag, er kommet på vingerne og har forladt lufthavnen klokken 18:40.

Torsdag vil endnu et fly fra Ryanair lande i Københavns Lufthavn, hvor det efter planen skal ankomme klokken 15:05. Efter planen skal flyet flyve tilbage mod Dublin klokken 15:30.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Ryanair i forbindelse med onsdagens demonstration og forsinkede flyafgang.

Flere LO-forbund har allerede varslet sympatikonflikt mod Ryanair, som nægter at forhandle overenskomst med fagforbundet FPU - Flyvebranchens Personale Union.

Sympatikonflikten kan dog ikke træde i kraft, før Arbejdsretten har afgjort, hvorvidt hovedkonflikten er lovlig. Næste møde i Arbejdsretten er 26. marts.

/ritzau/

.

Dagens Gossip