Demonstranter: Ryanair skal respektere dansk model

18/03/2015 18:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et fly fra Ryanair skulle være lettet fra Københavns Lufthavne i Kastrup onsdag klokken 15:30, men en gruppe demonstranter har forhindret det, og gør det stadig to timer senere.

Det siger demonstranternes talsmand, Ole Johansson, som til daglig er portør og lodser og laster fly, til TV2 News.

Flyet fra Ryanair landede i København omkring klokken 15:05 onsdag eftermiddag, og havde efter planen 25 minutter til at få passagerne fra borde, få tanket og få de nye passagerer om bord.

Men den plan stoppede demonstranterne, og Ryanairs pilot tilkaldte politiet for at få fjernet demonstranterne.

- Politiet har været forbi og sagt, at vi skal overholde sikkerhedslinjerne, og det gør vi selvfølgelig, siger Ole Johansson.

Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger.

- Vi ønsker at gøre opmærksom på, at Ryanair skal respektere den danske model, siger talsmanden.

Spørgsmål: Så I står stadig ude ved flyet?

- Ja, svarer Ole Johansson lidt efter klokken 17:00.

Spørgsmål: Det, I ønsker at gøre opmærksom på, er altså arbejdsvilkårene, men hvor stor en kamp er det?

- Der skal være to til at respektere den danske model.

- Man skal huske, at både a- og b-siden skal respektere den danske model. Og hvis a-siden ikke respekterer den og får lov til det i Danmark, så kan det sprede sig som ringe i vandet på det øvrige arbejdsmarked, siger Ole Johansson.

Inden onsdagens demonstration har flere LO-forbund varslet sympatikonflikt mod Ryanair, som nægter at forhandle overenskomst med fagforbundet FPU - Flyvebranchens Personale Union.

Men sympatikonflikten kan ikke træde i kraft, før Arbejdsretten har afgjort, at hovedkonflikten er lovlig. Næste møde i Arbejdsretten er 26. marts.

/ritzau/