Demonstranter sætter ild til parlamentet i Burkina Faso

Vrede demonstranter er torsdag gået på gaderne i det vestafrikanske land Burkina Faso, hvor de blandt andet har sat ild til parlamentet.

Siden har hundredvis af soldater sluttet sig til de store folkemasser i hovedstaden Ouagadougou.

Demonstranterne nægter at acceptere en kontroversiel afstemning i parlamentet, der vil kunne medføre en justering af forfatningen, så præsident Blaise Compaore kan forlænge sine 27 år ved magten yderligere.

Mens dele af militæret har hjulpet politiet med at slå demonstrationerne ned, har i omegnen af 500 soldater fra kaserner i Ouagadougou valgt at slutte sig til kravet om et magtskifte i landet, skriver nyhedsbureauet dpa.

Landets militærledelse erklærer torsdag eftermiddag, at den senere på dagen vil komme med en udtalelse om situationen i landet, skriver lokale medier ifølge Reuters.

Radio France Internationale siger ifølge dpa, at præsidentens bror, Francois Compaore, er blevet anholdt i lufthavnen, da han forsøgte at forlade landet.

Det er uklart, hvor præsidenten selv opholder sig.

Det var planen, at parlamentet torsdag skulle forholde sig til den mulige ændring af forfatningen, men demonstranterne forhindrede parlamentarikerne i at komme frem.

Hovedstaden i det fattige land har i de seneste dage været præget af demonstrationer, efter at oppositionsleder Zephirin Diabre havde opfordret befolkningen til at gøre oprør mod at "manipulere" med forfatningen.

63-årige Compaore tog i 1987 magten i landet tilbage ved et kup. Siden 1991 er han blevet genvalgt fire gange i valg, hvis gennemsigtighed er blevet beklikket.

En forfatningsændring fra 2005 vil forhindre præsidenten i at stille op til valget ved det kommende valg i 2015, men det har han altså ønsket at ændre.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip