Den anonyme i Ude og Hjemme er fra Vamdrup

Hvis du hører til de mange, som læser bladet Ude og Hjemme har der de seneste to uger kørt en fantastisk historie under overskriften: ”Mysteriet om min far” med en anonym fortæller og opdigtede navne og billeder.

Nu afslører Vamdrup Netavis, at manden, der står bag den spændende fortælling, bor i Vamdrup. Hans navn er Dan Lund, og han bor på Herredsvej.

- Min mor nægtede at røbe, hvem der var min far, og trods en god barndom hos mine bedsteforældre spøgte uvisheden. Som voksen indså jeg, at jeg måtte forsøge at finde ham.

Sådan starter Dan Lund sin spændende fortælling til bladet. Og søgen efter hans far blev virkelig til noget af en opgave. Dan Lunds mor var for længst død, og da hun levede røbede hun heller ikke noget.

- Mor blev blank i øjnene. Hun svarede, at hun ikke kunne fortælle det.

Myndighederne var heller ikke til nogen hjælp. En overgang var der ikke mindre tre mænd inde i billedet, som Dans mulige biologiske far.

- Blodprøver viste, at alle tre mænd kunne være min far.

Og de var også alle tre idømt en tredjedel af faderskabet, fortæller han videre i sin beretning til bladet.

Men Dan Lund ledte intenst videre. Og så blev en af de tre mænd med navnet Ejnar pludselig mest interessant:

- Naboen mente nemlig, at jeg lignede ham. Eftersøgningen førte mig til Canada, og endelig fik jeg vished om hans skæbne, fortæller Dan Lund videre.

Nettet viste vejen. Dan Lunds svigersøn, Peter, gik professionelt på jagt på nettet. Pludselig en dag dukkede der et billede op på skærmen helt ovre fra Canada.

- Pludselig var der hit. Ejnar var fotograferet med sin voksne datter. Og da hendes navn stod der, gik Peter videre på nettet, fortæller Dan Lund.

Peter tilbød at ringe til Canada, og han begyndte med navnet, der stod på nettet. Det førte til en udveksling af billeder tværs over ”andedammen”:

- Og da hun så mit billede på skærmen, blev en hver tvivl hos hende blæst væk.

Dan Lund havde fundet hans far efter intenst eftersøgning over flere år. Dog desværre ikke i live. På tidspunktet var afgået ved døden, men han fik tre – som han siger det – dejlige søstre som resultat af sin søgen.

De to af dem har besøgt ham i Vamdrup, og i sommers tog Dan Lund sammen med sin kone, Lene” turen med fly over Atlanten for at besøge sine nye søstre og deres familie i Canada. Og siden genforeningen udveksles der jævnlig snak via Skype mellem søstre og bror.

Ikke spor anderledes

Dan Lund slutter sin fantastiske beretning til Ude og Hjemme:

- Det hele har fået mig til at indse, at jeg i barndom ikke var spor anderledes end andre børn. Det var de voksne, der ikke kunne finde ud af det. Jeg tror ikke, at noget gjort - eller skjult -i en ond mening. De var bare ikke klogere, end de var.

//Vamdrup Netavis

 

Dagens Gossip