Den britiske prinsesse Charlotte blev døbt i Dianas kirke

Prins William og hertuginde Catherines andet barn er søndag døbt i den samme kirke i Sandringham, som prinsesse Diana også blev døbt i, skriver BBC.

Dermed ærede den britiske prins William endnu engang sin mor, der døde i en bilulykke i Paris i 1997.

Den nye kongelige prinsesse er også opkaldt efter prinsesse Diana med sine tre navne: Charlotte Elizabeth Diana, hvilket allerede blev fortalt til pressen, få dage efter prinsessen blev født.

Inden dåbshandlingen begyndte søndag kunne pressen og de fremmødte glæde sig ved at se et stolt forældrepar, der skubbede den lille prinsesse frem for sig i en gammel barnevogn, der er gået i arv fra dronning Elizabeth.

De fremmødte kunne også se det royale pars ældste søn, prins George, der gik fint ved siden af sine forældre.

Herefter var det slut med at følge med for de fremmødte og pressen, da selve dåbshandlingen blev holdt privat.

Det britiske kongehus har oplyst, at prinsessen fik fem gudforældre, hvilket er en smule færre end hendes royale storebror.

De tæller blandt andre en fætter til hertuginde Catherine og en kusine til prins William samt flere venner af parret. Dermed er der ingen kongelige blandt den lille prinsesses gudforældre.

Blandt de øvrige gæster til dåben var dronning Elisabeth, samt prins Charles med hans kone Camilla Parker Bowles. Også hertuginde Catherines familie var repræsenteret.

Den ni uger gamle prinsesse er den fjerde i tronfølgen og kommer efter hendes storebror George, hendes far William og hendes farfar Charles.

Dermed skubber hun til rangordnen på listen med over navne på over 2000 mennesker, der kan arve den britiske trone.

På den liste finder man også Danmarks dronning Margrethe, der ligger inden for de første 400 pladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip