Den første hverdagsuge i 2015 bliver mild

Mange danskere tager mandag hul på den første rigtige skole- og arbejdsuge efter at have fejret jul og nytår og holdt en masse fridage, og vejrmæssigt får 2015 en mild start, fortæller meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

- Det bliver en uge, hvor det overordnet set bliver blandet vejr, men mildt, fordi vi får vinden fra vest. Der kommer perioder med regnbyger, men der er også mulighed for at se en del til solen, siger han.

Man skal med andre ord lave en garderobemæssig helgardering, når skole- og arbejdstøjet lægges frem til de fem næste dage.

Gennemsnitstemperaturen for januar ligger normalt omkring nul grader, men kulden bliver væk fra landet det næste stykke tid.

- Fordi vi henter luften vestfra, får vi mellem tre og syv-otte grader i dagtimerne, så det er et stykke over det normale. Først på ugen kan vi godt komme ned i nærheden af frysepunktet om natten, måske især på Bornholm, siger Lars Henriksen.

Tirsdag er det helligtrekongersdag, og selv om de færreste danskere stadig højtideligholder dagen, markeres den især af den ældre generation stadig med lys i vinduet aftenen forinden for at markere julens afslutning.

Og det bliver en mild og delvis solrig helligtrekongersdag i år.

- De fleste steder får solen at se i dagtimerne. Det bliver ikke den, som kommer til at dominere, men den skal nok komme frem, siger Lars Henriksen.

I løbet af ugen kommer vinden ikke til at spille nogen stor rolle, selv om den kommer fra vest. Der kommer til at blæse en let til frisk vind.

Men hen imod slutningen af ugen kan det dog godt blæse op, og særligt lørdag ser ud til at blive en blæsende omgang, men det er ifølge DMI-meteorologen for tidligt at sige, hvor kraftig vinden bliver, og hvornår den kulminerer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip