Den første Paris-gerningsmand er blevet identificeret

Skrevet af admin

15/11/2015

Mest læste i dag

Flere franske medier skriver tidligt søndag, at en af de formodede gerningsmænd bag Paris-angrebene er blevet identificeret som Omar Ismail Mostefai, en 29-årig franskmand fra Courcouronnes i den sydlige del af den franske hovedstad.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har efterforskere fundet frem til hans identitet via aftryk fra hans finger, der er blevet fundet blandt murbrokker på koncertstedet Le Bataclan, hvor mindst 89 mennesker fredag mistede livet.

Mostefai var angiveligt en af tre gerningsmænd, der sprængte sig selv i luften efter at have skudt vildt om sig i koncertsalen. I alt menes syv personer at have udført angrebene, der fandt sted flere steder i Paris.

Mostefai menes at have været kendt af myndighederne for at være "tæt på" radikal islam, men han skulle aldrig have været forbundet til terrorisme. Ifølge France 24 har Mostefai været i Syrien i nogle måneder mellem 2013 og 2014.

Både hans far og bror er tilbageholdt af politiet.

Tilbageholdelsen af familiemedlemmerne er sket lørdag, og politiet ransagede samtidig farens hjem, der ligger i den lille by Romilly-sur-Seine cirka 130 kilometer øst for Paris.

Også brorens hjem i Bondoufle er blevet ransaget.

Broren, der er 34 år, kontaktede selv politiet og blev efterfølgende kørt til afhøring.

Han siger til AFP, at han ikke har været i kontakt med sin lillebror i flere år.

- Det er en sindssyg ting, det er ren galskab. I går var jeg i Paris og så, hvordan det gik helt amok, siger broren på vej ind på politistationen til AFP.

Andre franske medier skriver desuden, at en kvinde er tilbageholdt af politiet.

Mostefais generalieblad viste inden angrebene kun domme for småkriminalitet begået mellem 2004 og 2010. Han har aldrig siddet bag tremmer.

Mindst 129 mennesker mistede livet i forbindelse med fredagens angreb i Paris.

Den ekstremistiske organisation Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

/ritzau/