Den frygtede Delta Plus-virus fundet i Danmark

Foto: Shutterstock

Det er blevet bekræftet, at man har fundet det første tilfælde af coronavarianten, som skulle være mere smitsom, i Danmark.

Det er blevet bekræftet, at en passager, som er ankommet til Danmark med et fly fra Portugal, er smittet med virusvarianten Delta Plus. 

Statens Serum Institut bekræfter i en pressemeddelelse, at det dermed er det første tilfælde i Danmark. 

Virusvarianten, der stammer fra Indien, vurderes til at være mere smitsom end de øvrige varianter af coronavirus, hvilket også har medført, at man oplever, den er på fremmarch i adskillige lande på verdensplan, hvor smittetallene stiger.

Delta Plus - i modsætning til Delta - har mutationen K417N, hvilket man mistænker for at bevirke nedsættende følsomhed over for antistoffer, hvilket kan have indflydelse på, hvor godt en vaccine vil beskytte mod varianter med sådanne mutationer. 

Statens Serum Institut har dog med sin indsamlede data været ude at oplyse, at vacciner ser ud til at virke, ligesom der heller ikke er noget, der tyder på, at at Delta Plus spreder sig mere end Delta. 

"Men vi har brug for flere data for at kunne vurdere risikoen ved Delta-AY.1-varianten (Delta Plus, red.) helt præcist," kommer det fra Troels Lillebæk, afdelingschef på Statens Serum Institut samt professor på Københavns Universitet, i den førnævnte pressemeddelelse. 

Varianten udspringer fra Indien, hvor man registrerede det første tilfælde i april, hvorefter man har registreret tilfælde i flere lande, herunder Portugal og Storbritannien.

Der er registreret 161 tilfælde på verdensplan.

 

Dagens Gossip