Den Gamle By: 1974-udstilling kan give besøgsrekord

admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Har man glemt det, eller har man ikke haft mulighed for at opleve 1974, så kan man i Den Gamle By i Aarhus få et indtryk af den almindelige danskers hverdag for 39 år siden.

Det har allerede så mange mennesker gjort, at turistattraktionen nærmer sig en milepæl.

- I dag eller i morgen runder vi 300.000 gæster, og det har vi aldrig før gjort så tidligt på året. Selv om sommeren egentlig var for varm, havde vi fremgang, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn til Ritzau.

Med den forestående højsæson omkring jul forventer Den Gamle By at slå alle tiders sæsonrekord med over 400.000 gæster.

Bag succesen ligger der en ny bydel.

- Det er helt tydeligt, at siden vi har åbnet den sidste del af vores 1974-projekt, er det myldret ind med gæster. Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at Den Gamle By er kommet så tæt på nutiden, at et meget stort publikum kan komme og spejle sig selv.

- Gæsterne kommer til at tænke på nogle ting, de havde glemt, de kunne huske. Det er noget, der giver grundlag for dialog. Nu bliver man selv en del af historien, og vores historie er lige så vigtig som vikingernes historie, siger museumsdirektøren.

Næste år har museet 100 års jubilæum på beliggenheden i det centrale Aarhus, og Thomas Bloch Ravn tror, at den positive udvikling løber videre.

- Jeg tror, vi fortsætter fremgangen. Den nye udbygning er slet ikke færdig, og der kommer mange nye spændende ting i de kommende to år, siger museumsdirektøren.

/ritzau/