Den glemte franskmand skal udnytte Lauges skade

Selv om han lige har rundet 30 år og bærer rundt på et flot håndbold-cv, så har Morten Olsen kun spillet 27 landskampe indtil videre.

Det skyldes først og fremmest, at den tidligere Bjerringbro-spiller har været oppe imod en række verdensklassespillere i kampen om at spille playmaker under landstræner Ulrik Wilbek.

Men nu er der ikke alene kommet en ny træner og et sæt friske øjne til i form af Gudmundur Gudmundsson. Samtidig har Thomas Mogensen meldt fra til landsholdet, ligesom Rasmus Lauge er skadet.

Det betyder, at Olsen - der spiller i franske St. Raphael Var - at dømme ud fra træningen får til opgave at skulle fordele det danske angrebsspil i denne uges to EM-kvalifikationskampe.

- Det lader til, at jeg har en plads sammen med Mads Mensah Larsen i de to kampe mod Litauen og Bosnien, og så håber jeg, at jeg får spilletid nok til at vise, hvad jeg kan.

- Man skal jo ikke bare have en halv time, for så kan det godt blive lidt presset, hvis man laver en fejl. Jeg håber da, at jeg får mulighed for at falde ind på holdet, siger Olsen.

Han spillede igennem flere sæsoner i Hannover-Burgdorf i Bundesligaen, hvor han scorede mange mål og bankede kraftigt på til Ulrik Wilbeks landsholdstrup. Men en slutrundedeltagelse er det aldrig blevet til.

- Vi er så mange dygtige spillere på playmakerpladsen, og så gælder det om at slå til, når man får muligheden.

- Jeg har måske ikke spillet mine bedste kampe med landsholdet, og forudsætningerne har nogle gange også været lidt svære, siger Olsen.

Morten Olsen får chancen for at vise sig frem torsdag aften klokken 20.15, når Danmark møder Litauen i den første EM-kvalifikationskamp. På søndag gælder det så Bosnien i Tuzla.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip