Den lille havfrue kommer på de skrå brædder

De populære eventyrfigurer står i kø for at kommer på Operaen og Fredericia Teater. Først satte teatret Disneys Aladdin op - og nu kommer den lille havfrue på besøg i Disnyes fortolkning, oplyser Fredericia Teater.

Forestillingen har premiere til sommer. Først på Operaen i København - og dernæst på Fredericia Teater, hvor den spilles fra 28. august.

- På Det Kongelige Teater er vi rigtig glade for igen at lægge hus til en stor musical-satsning fra Fredericia Teater, siger Det Kongelige Teaters chef, Erik Jacobsen, i en pressemeddelelse.

- Jeg håber på en gentagelse af succesen fra i år og ser frem til mange sommergæster i Operaen. De skaber et dejligt sommerliv ved Københavns Havn, hvor man jo også kan besøge den ægte lille havfrue, siger han.

Og kunstnerisk leder på Fredericia Teater Søren Møller siger, at det er helt naturligt at følge op med endnu en musical efter Aladdin.

- Og når vi tillige har muligheden for at spille Disneys Den lille havfrue - The Musical med udsigt direkte til hende, så bliver det ikke bedre, siger han.

- Hun fylder 100 år i år, og selvom vi først har premiere i 2014, lægger vi op til en ægte familie-fejring både på Holmen og i Fredericia, siger Søren Møller.

Forestillingen er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989.

Den bygger på H.C. Andersens eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

Musikken er komponeret af Oscar- og Golden Globe-vinderen Alan Menken, som blandt andet også stod bag musikken til Aladdin.

Musicalen havde Broadway-premiere 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat i USA samt i Rusland, Holland og Japan. Og til sommer kommer turen så til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip