Den norske hotel- og restaurationsbranche går i strejke

Hvis du søndag er i Norge og bor på hotel, kan du blive nødsaget til at tjekke ud.

Medarbejderne i flere store hoteller, kantiner og restauranter går nemlig i strejke. De er utilfreds over deres lønninger.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det betyder, at næsten 3500 medlemmer fra det norske fagforbund Fellesforbundet fra søndag morgen klokken otte går i strejke.

Ifølge forbundet har arbejdsgiverne sagt nej til videre forhandlinger.

- Efter at vi har mæglet i elleve timer for at finde en løsning, må vi bare konstatere, at arbejdsgiverne også har afvist vores krav om højere løn for vores lavest betalte medlemmer, siger Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, til NTB.

Men ifølge den norske arbejdsgiverorganisation Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO Reiseliv, er det uforståeligt, at medlemmerne går i strejke.

- Der må være nogen, som ikke har forstået, hvilken økonomisk situation Norge er i, siger Jostein Hansen i NHO Reiseliv til NTB.

- Fellesforbundets krav sprænger rammen. Vi havde ikke mulighed for at acceptere sådanne krav, siger Jostein Hansen.

I alt bliver 363 hoteller og restauranter ramt af strejken. Blandt de største er ISS Facility Services AS, Clarion Hotel Royal Christiania AS og Radisson Blu Oslo Plaza.

Ifølge Clarion Hotel Royal Christiania betyder strejken, at de ret hurtigt må lukke. Hotellet har i alt 78 ansatte, der bliver involveret i strejken. Hotellet er med sine 532 rum blandt de største i Oslo.

- Dette vil føre til en hurtig lukning, siger administrerende direktør André Schreiner til NTB.

Han ved endnu ikke, hvornår det vil ske, men hotelledelsen arbejder på at finde alternative løsninger for gæsterne.

- Det er meget trist, at vi havner i en strejkesituation. Vi må få det bedste ud af det, siger direktøren.

Strejken vil ramme forskelligt, afhængigt af hvor mange medarbejdere, der er organiseret i. Mange arbejdspladser vil dermed fortsætte driften selv om nogle få ansatte strejker.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip