Den pæne dreng er vokset til en VM-stjerne

22/01/2015 14:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Fra en usikker og tøvende adfærd i angrebet tidligere i karrieren er Mads Christiansen som forvandlet ved håndbold-VM i Qatar.

Den danske højreback er nu en stålsat og etableret stjerne på det danske landshold. Som man så det i 30-30-kampen tirsdag aften mod Tyskland, hvor Kasper Søndergaard ikke fik et eneste minut på banen.

- Jeg har kastet nerverne af mig og lagt den pæne dreng på hylden.

- Jeg tør at risikere noget mere for at kunne præstere noget rent offensivt på dette niveau. Det er forskellen, siger Christiansen.

Lige nu er bagspilleren i sit livs form og tager mere ansvar på banen, end han gjorde ved slutrundedebuten ved VM i Sverige for fire år siden.

- Rent psykisk var jeg ikke lige så robust dengang. Det var jeg ikke i så ung en alder. Til at klare den modgang, der kom. Det ramte mig hårdere at høre nogen sige, at jeg ikke gjorde det godt nok.

- Det lod jeg mig påvirke af. Så tænkte jeg over, at jeg skulle passe på at lave for mange fejl. Og så blev jeg for henholdende i mit spil. Jeg blev tidligere beskyldt for, jeg ikke gik nok mod mål og var direkte nok.

- Så det er en læringsproces, jeg har været igennem i forhold til at være ligeglad med alt det, der foregår uden for banen. Jeg er blevet mere robust til at klare de ting, forklarer 28-årige Christiansen.

- Jeg lukker kritikken ude, for det har ingen betydning for det, jeg skal levere på banen. Jeg holder hovedet mere klart på selve opgaven og får ingen distraherende tanker af nogen art.

- Og så har jeg også lagt flere lag på mit spil. Jeg har fået lov at prøve en masse. Jeg ved nu, jeg skal være til stede. Tingene kommer ikke af sig selv. Man skal opsøge det, og det er både til træning og kamp, lyder det målrettet.

Mads Christiansen, som blev delt dansk topscorer med seks mål mod tyskerne, kan hjælpe Danmark videre til 1/8-finalen ved VM, men det kræver en sejr over Rusland torsdag aften.

Kampen går i gang klokken 19.

/ritzau/