Den Skaldede Frisør nomineret til europæisk filmpris

Susanne Biers romantiske komedie "Den Skaldede Frisør" er lørdag aften blevet nomineret til en af de fornemme filmpriser i Europa.

European Film Academy har indstillet filmen til prisen som årets komedie ved European Film Awards, der løber af stablen om en lille måneds tid i Berlin.

- Det er meget fornemt at blive nomineret. Det er en kæmpestor ære, og det er jeg da helt vildt stolt over, lyder reaktionen fra Susanne Bier over for Ritzau en time efter, at hun har fået beskeden.

Hun synes, det er interessant, at filmen er blevet nomineret i komedie-kategorien. For godt nok har filmen sine sjove passager, men den har også mange alvorlige stunder.

- Det er ikke en rendyrket komedie. Man griner, men man kan ikke sige, at det er en helt ren komedie, siger instruktøren.

Ud over Susanne Biers film er tre andre titler nomineret i samme kategori. Hun skal op imod spanske "I'm So Excited", kroatisk-serbiske "The Priest's Children" og italienske "Welcome Mr. President!".

"Den Skaldede Frisør", der på engelsk har fået titlen "Love Is All You Need", foregår i det sydlige Italien, hvor det unge par Astrid og Patrick skal giftes. Rundt om dem er deres to familier.

Filmen har Trine Dyrholm og den tidligere James Bond-skuespiller Pierce Brosnan i hovedrollerne som forældre til hver deres halvdel af det unge par.

Titlen dækker over, at Dyrholms karakter - frisøren Ida - netop har gennemgået behandling for brystkræft og derfor går med paryk.

I Danmark solgte "Den Skaldede Frisør" mere end 645.000 billetter i biograferne, mens filmen også har haft succes i både England og USA.

Dokumentarfilmen "The Act of Killing", der er dansk produceret, er også nomineret ved European Film Awards i kategorien bedste dokumentar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip