Den syvtakkede stjerne strålede trods modvind

2015 var en sløjt år for det lyseblå konglomerat på Esplanaden, A.P. Møller - Mærsk. Det til trods forløb årets generalforsamling i Bella Center i vanlig stil med ros til ledelsen, ord fra Frank Aaen og journalistvrimmel ved den røde løber.

Præsentationerne, som shippinggiganten kunne vise til aktionærer og journalister, bød på et fald i resultat på næsten 80 procent til en lille milliard dollar. Det laveste resultat siden 2009.

Aktiekursen i Danmarks måske bedst kendte selskab er faldet med omkring en tredjedel siden kalenderen begyndte at vise 2015.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen måtte da også fortælle forsamlingen, at der var tale om "et utilfredsstillende resultat".

- Vi kan ikke være helt tilfredse, det kan vi ikke. Det er svære tider. Aktionærerne har tabt værdi, og det påvirker mig hver dag. Vi gør et stort arbejde hver dag, for at tingene skal blive bedre, sagde en perleklædt Ane Uggla, næstformand og Mærsk-McKinney-familiens repræsentant.

Det dårlige resultat til trods var der dog fuld opbakning til selskabet og ledelsen på generalforsamlingen, der på mange måder er mere en ceremoni end en tour de force udi demokratisk deltagelse.

- 2015 blev et svært år. Til gengæld skal vi glæde os over, at selskabet med et meget stærkt cashflow og stor fokus på omkostningerne stadig har en meget stærk position. Det er selvfølgelig meget opløftende, sagde chef for danske aktier hos pensionsselskaber ATP. Claus Berner Møller, ifølge Finans.

Samtidig var der atypisk ros fra Enhedslistens Frank Aaen, der hvert år gæster generalforsamlingen og revser for alt fra utilstrækkelige skatteindbetalinger til manglende miljøhensyn.

Sidstnævnte er konglomeratet gået mere op i de seneste år, ikke mindst grundet den høje oliepris, hvilket faldt i god jord hos politikeren.

- Så lidt ros. Ret meget, faktisk, men nu er jeg jo jyde, så jeg skal passe på med, hvor meget jeg svinger mig op, sagde Frank Aaen ifølge Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip