Den varme sommer smittede ikke af på hotelbranchen

Det gode danske sommervejr i juli gav ikke flere gæster på landets hoteller, vandrehjem og feriecentre. Samtidig blev der heller ikke udlejet flere sommerhuse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af sommergæster i juli stort set er uændret i forhold til juli sidste år.

Ovenikøbet faldt tallet med to procent på hoteller, vandrehjem og feriecentre i forhold til juni, mens der var fem procent færre overnatninger i udlejede sommerhuse.

Juli 2014 var ellers den næstvarmeste sommer i mere end hundrede år, men det fik altså ikke sommergæsterne til lægge hotelbranchen ned.

Men ifølge turistorganisationen Visit Denmark, så står det ikke helt så slemt til, som de foreløbige tal viser.

- Faktisk er tallene bedre, end vi havde regnet med. Det er, fordi tyskernes ferie først startede i slutningen af juli. Derfor ser det i øjeblikket skidt ud, men når man får august med, så vil vi se et væsentligt plus, forklarer Visit Denmarks markedschef i Tyskland, Lars Ramme Nielsen.

Han mener, at det tab, man så i juli, vil blive opvejet af de tyske gæster, der lejede et sommerhus i Danmark i august.

Ifølge Danmarks Statistik havde de tyske gæster 31. juli 2014 booket 25.400 uger mere i danske sommerhuse i forhold til sidste år. Det svarer til en stigning på 38 procent. Andelen af tyske bookninger i august svarer til 58 procent i år.

Lars Ramme Nielsen mener, at man i fremtiden skal forvente, at de tyske gæster først kommer til Danmark i august, og at man derfor skal have den måned med, før man kan give et helhedsbillede på den danske sommer.

Men hvor tyskerne i højere grad søger mod sommerhuse, så tyder noget på, at danskerne i år søgte mod campingpladserne.

Faktisk endte camping med at blive den fortrukne overnatningsform med næsten fire millioner overnatninger i juli. Det svarer til en stigning på to procent i forhold til juli 2013.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip