Denne 13-årige pige kan blive det første menneske på Mars

Alyssa Carson fra Louisiana, USA, er ikke som de fleste piger på 13 år. Hun er den første, der har deltaget i NASA’s tre internationale space camps, og så har hun trænet til at blive astronaut i ni år. Nu vil hun være det første menneske på Mars, skriver The Independent.

- Intet skal forhindre mig i at tage til Mars. Fiasko er ikke en mulighed, siger den 13-årige astronaut-aspirant ifølge avisen.

Tilsyneladende er hendes ambitioner ikke taget ud af den blå luft. Hos NASA har man nemlig lagt mærke til den ambitiøse teenager.

Læs også: Nasa: Jorden var tæt på at blive ramt af kæmpe solstorm

- Hun har den perfekte alder til en dag at blive en rigtig astronaut og rejse til Mars. Hun gør de rigtige ting, laver den rigtige træning, og tager alle de rigtige skridt i retning af at blive astronaut, siger Paul Foreman fra NASA til BBC, ifølge til The Independent.

Drømmen om at komme til Mars, har Alyssa Carson også delt med sine forældre. De har gjort meget ud af at fortælle datteren, at konsekvensen ved at tage til Mars kan være, at man aldrig kommer hjem igen, men hun vil afsted. Det siger hendes far, Bret Carson.

- Vi har planlagt de næste 20 år frem, vi ved, hvad hun gør, og hun vil afsted på en mission til Mars i 2033, siger han.

Udover at træne til at blive astronaut, så taler Alyssa Carson også spansk, fransk og kinesisk, så hun har et veludviklet sprogøre, hvis hun engang i fremtiden skulle møde fremmede arter på sin tur til Mars. 

 

Dagens Gossip