Denne dreng vandrede 500 km med sin hund af én helt særlig grund

Mennesker på flugt må hurtigt og nøje vælge, hvad de vil tage med fra deres hjemland og ud i det uvisse, når krig og terror tvinger dem væk fra de faste og hjemlige rammer. 

Noget tøj, mad, fotografier af familiemedlemmer og arvestykker er blandt det, man typisk forestiller sig er med på flugten til et sikre sted og en bedre tilværelse.

17-årige Aslan fra Syrien har næsten ingenting i sin lille rygsæk – men til gengæld har han vandret 500 kilometer med sin hund.

Læs også: Mascha Vang revser sine fans: Mine penge skal gå til Chanel-sko - ikke flygtninge

I en video optaget af FN's Flygtningehøjkommissariat kan man se, hvordan den syriske teenager har taget sin hund med på flugten fra den blodige borgerkrig i hjemlandet.

Selv om han fik besked på, at han ikke måtte tage hunden – der hedder Rose – med ombord på båden, der skulle sejle ham og de andre flygtninge over Middelhavet, så fik han smuglet hunden med til Grækenland og det forjættede Europa.

Til spørgsmålet om, hvorfor han bærer hunden og dens tunge transportkasse de hundredvis af kilometer, er svaret klart.

-Jeg elsker min hund, siger Aslan og fortsætter:

- Jeg har brug for ham, siger han og fortsætter ud ad de støvede veje på den nærmest uendelige gåtur med hunden. 

Se indslaget her:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

"Some people will ask - you have only a small bag?""Yes.""And you bring your dog?""Yes.""Why?""I love my dog!"...

Posted by UNHCR on den 19 september 2015

 

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip