Dennis Kristensen frygter stor regning for LO-fyringer

FOA's formand, Dennis Kristensen, er bange for, at det kommer til at koste LO dyrt, at den nyvalgte formand, Lizette Risgaard, som en af sine første gerninger har valgt at skille sig af med en stor del af LO's ledelsessekretariat.

- Hvis det bare handler om at ryste posen, må det være en dyr aftale, der er indgået med de pågældende om at fratræde, for det er simpelthen ikke en gyldig afskedigelsesgrund, siger Dennis Kristensen.

- Jeg ville ikke acceptere, hvis en kommune valgte at afskedige en gruppe sosu'er, bare fordi de gerne vil ryste posen og få lidt frisk luft. Der ville skulle falde nogle betydelige erstatninger, fastslår han.

Lizette Risgaard har ikke udtalt sig om, hvorfor hun har afskediget sekretariatschef Finn Larsen, cheføkonom Jan Kæraa, udviklingschef Morten Madsen og kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen.

Men i en pressemeddelelse udsendt fredag aften skrev hun blandt andet:

- Det er vel ikke nogen overraskelse, at en ny ledelse ønsker at ryste posen og se på organisationen i huset med friske øjne.

- Vi er ambitiøse på vegne af LO, og derfor skal vi også sætte det stærkest mulige hold for at sikre lønmodtagerne en stærk stemme. Det kan medlemmerne med god ret forvente af os som ny ledelse. Det er også dét, jeg signalerede i min valgkamp.

Dennis Kristensen er selv blandt de fagforeningsbosser, der har været med til at gøre Risgaard til formand for LO. Alligevel erklærer han sig overrasket over fyringerne.

- FOA har støttet Lizette, fordi vi gerne vil have genstartet den fornyelse af LO, der er gået noget i stå.

- Men jeg er overrasket over, at hun vælger at starte med at rydde hele ledelseslaget i LO. Vi har ikke haft noget, der kunne minde om kritik eller klager på møderne i den daglige ledelse, siger han.

Tidligere formand for fagforbundet 3F Poul Erik Skov Christensen erkender over for både Ekstra Bladet og DR, at Lizette Risgaard ikke har fået en blid behandling, siden hun i 2007 blev valgt til næstformand for LO.

Dennis Kristensen forklarer, at LO i en periode har været præget af en "usund arbejdskultur", men han siger, at han ikke kender til, at Risgaard skulle være blevet dårligt behandlet.

Flere af de fyrede var meget tæt på Risgaards forgænger, Harald Børsting. I Børstings farveltale ved LO-kongressen tirsdag var tre af de fire fyrede blandt de få, der fik en personlig hilsen fra den afgående formand.

- Der er nogle specielle folk, der er tæt på mig og har været det hele tiden, sagde en bevæget Børsting på kongressens sidste dag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip