Deportivo undgår nedrykning mod dovent Barca-hold

23/05/2015

Mesterskabet var allerede i hus, og FC Barcelona havde ikke meget at spille for. Det havde Deportivo La Coruña derimod, der med 2-2 sikrede sig endnu en sæson i Primera Division.

Efter blot få minutters spil headede Lionel Messi sit hold i front, og herefter fulgte en søvndyssende halvleg, hvor Barcelona sad på spillet.

Foruden målet til 1-0 virkede den første times spil som et træningspas uden den store intensitet.

Efter godt en times spil blev hjemmepublikummerne vækket op af deres søvn, da Messi i samarbejde med Neymar gjorde det til 2-0.

Blot seks minutter senere reducerede Deportivos Lucas Perez på et flot mål fra kanten af feltet, og så øjnede Deportivo overlevelse.

10 minutter senere kom den overraskende udligning, da Diogo Salomao hamrede bolden i nettet på en nedfaldsbold.

I kampens slutfase jagtede Barcelona lidt halvhjertet det vindende mål. Det udeblev, og Deportivo er dermed også med i Spaniens fineste fodboldselskab i næste sæson.

Sæsonens nedrykkere er Eibar, Cordoba og Almeria. Netop Almeria tabte hjemme 2-3 til Valencia, der dermed sikrede sig den vigtige fjerdeplads, der giver en plads i Champions League-kvalifikationen i næste sæson.

Barcelona sparede en række nøglespillere. Jordi Alba, Javier Mascherano og Andrés Iniesta sad på bænken, mens småskadede Luis Suarez sammen med Ivan Rakitic, Marc-André Ter Stegen og Sergio Busquets slet ikke var i truppen.

Xavi spillede sin sidste kamp i Primera Division på Camp Nou og blev hyldet med en kæmpe tifo, der fyldte det meste af den ene langside på Camp Nou. Barcelona-legenden skifter til Al-Saad til sommer.

Om en uge venter Athletic Bilbao i Copa Del Rey-finalen for Barcelona.

Catalonierne skal 6. juni spille Champions League-finale mod Juventus i Berlin.