Depression truer fodboldspillere på topplan

Fodboldspillere, som spiller på højeste niveau, har langt større risiko for at udvikle mentale problemer, end befolkningen har generelt.

Det viser en undersøgelse, som spillernes internationale sammenslutning, Fifpro, har fået lavet.

Blandt 826 adspurgte spillere svarede 38 procent nuværende spillere og 35 procent af de tidligere spillere, at de havde haft forskellige mentale problemer, såsom depression, særligt i forlængelse af alvorlige skader.

Generelt i befolkningen ligger tallet mellem 13 og 17 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Undersøgelsen viser også, at fodboldspillere, som har haft tre eller flere alvorlige skader, har fire gange så stor risiko for at få mentale problemer end andre fodboldspillere.

- Vi håber, at der med denne undersøgelse følger en større bevågenhed og større vilje fra alle interessenter i fodbold til at skaffe et større støtteapparat på plads.

- På den måde kan spillere med mentale problemer få følelsen af, at de ikke er alene, siger Fifpro's cheflæge Vincent Gouttebarge.

Han mener desuden, at undersøgelsen retfærdiggør, at alvorligt skadede fodboldspillere skal have forskellige former for støtte med fra deres klub.

Undersøgelsen var lavet med interviews med nuværende og tidligere fodboldspillere i 11 forskellige lande på tre forskellige kontinenter. Mere end halvdelen af spillerne spillede fodbold på det højeste niveau i deres land i størsteparten af deres karriere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip