Der er blevet 4000 færre til salg-skilte på boligmarkedet

Antallet af boliger til slag på det danske marked er det seneste år faldet 6,4 procent. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for september.

Ved udgangen af september 2015 var der på landsplan 58.366 boliger til salg på internettet. Det seneste år er det samlede boligudbud faldet med 3969 boliger. Det faldende udbud er et udtryk for, at boligmarkedet er velfungerende, siger en boligøkonom.

- Det faldende boligudbud er et udtryk for, at omsætteligheden er stigende på det danske boligmarked, siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom i BRFkredit.

- Der er således flere steder, hvor der er rift om boligerne, eksempelvis lejlighederne i de større byer, men der er også andre steder, hvor markedet bare stille og roligt er tøet op, siger han i en kommentar.

Fra august til september var faldet i udbuddet 49 boliger fra august til september, og det undrer boligøkonom Joachim Borg Kristensen fra Nykredit, at faldet ikke var større.

- Der er ikke for alvor blevet tyndet ud i salgsopstillingerne på boligmarkedet, som nu for sjette måned i træk lander på i alt godt 58.000.

- Det er på trods af, at der bliver solgt markant flere boliger end sidste år, siger Joachim Borg Kristensen i en kommentar.

Efteråret byder normalt på et fald i boligudbuddet, men fra august til september er der faktisk tale om en lille stigning på 0,6 procent, når man korrigerer for sæsonudsving, siger han.

Boligudbuddet er fordelt på 38.647 parcel- og rækkehuse, 7302 ejerlejligheder og 12.417 fritidshuse.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er på et år faldet med 7,9 procent, ejerlejligheder er faldet med 5,0 procent, og udbuddet af fritidshuse er faldet med 2,2 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip