Der er fin økonomi i enzymer til medicin og mad

Der er gode penge i at lave enzymer til fødevarer, medicin og kosttilskud samt producere naturlige farvestoffer til eksempelvis is. Det er ingredienskoncernen Chr. Hansen et godt eksempel på.

Den danske koncern fik i regnskabsåret 2013/14 et overskud før skat på 181 millioner euro svarende til 1,3 milliarder kroner.

Mens divisionerne Cultures & Enzymes havde en organisk vækst på otte procent og Health & Nutrition endte på 15 procent, voksede Natural Colors Division med blot to procent.

Hele koncernens organiske vækst, som er en vækst uden opkøb, endte på otte procent i regnskabsåret.

- Chr. Hansen leverede solide resultater i 2013/14. Vi gjorde gode fremskridt i gennemførelsen af vores strategi, Nature's No. 1, i 2013/14, og denne indsats vil fortsætte i 2014/15, siger administrerende direktør, Cees de Jong, i en kommentar til regnskabet.

- Vi vil øge investeringerne i vores nye strategiske initiativer inden for biologisk plantebeskyttelse samt etablerer en dedikeret salgs- og applikationsorganisation i Natural Colors Division, siger direktøren.

Til næste år forventer koncernen, at vokseværket fortsætter:

- I 2014/15 forventer vi en organisk omsætningsvækst på syv til ni procent, siger Cees de Jong.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip