Der er fundet salmonella i hakkekød

24/04/2015 20:18

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er fundet salmonella i forskellige hakkekødsprodukter fra firmaet WP Kød ApS i Roskilde, oplyser Fødevarestyrelsen fredag på sin hjemmeside.

Derfor kalder producenten det dårlige kød tilbage.

Salmonellabakterien er blandt andet blevet fundet i hakket tatar, rørt fars til frikadeller, hakket oksesmåkød, svinesmåkød, svine- og kalvesmåkød og krebinetter fra producenten.

Fødevarestyrelsen oplyser, at kødet er solgt til restauranter, caféer og diverse institutionskøkkener.

Med andre ord er det altså ikke endt i indkøbskurven hos private, og det gør risikoen for, at folk bliver syge, væsentligt mindre, forklarer Jesper Benzon Jørgsholm, der er pressemedarbejder i Fødevarestyrelsen.

- Det er professionelle folk, der har købt det her kød, og derfor går vi ud fra, at de har behandlet det som man skal. Så er der ikke de store risici, siger han med henvisning til, at smittefaren forsvinder, når kødet bliver gennemstegt.

Dog er også tatarkød blevet trukket tilbage, og selvom risikoen er meget lille, skal man være opmærksom på eventuelle symptomer, understreger han.

Alle, der har købt det hakkede kød rådes til at levere det tilbage til leverandøren eller simpelthen smide det ud.

Hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella.

Symptomerne på infektion er blandt andet diarré, kvalme, opkast, mavesmerter og feber. Sjældnere kan ses symptomer på blodforgiftning, oplyser Fødevarestyrelsen.

/ritzau/